بذر کلزا تراپر بهاره

توجه: بذر کلزا رقم تراپر به صورت کیسه های 10 کیلویی عرضه میشود و قیمت درج شده در این صفحه قیمت روز هر کیلو بذر کلزا تراپر بوده و این قیمت متغیر خواهد بود.

 

نام علمی بذر کلزا: Brasica napus

مشخصات بذر کلزا رقم تراپر به صورت زیر میباشد:

این بذر به صورت خالص و پلت شده به رنگ آبی میباشد و در کیسه های 10 کیلویی عرضه میشود.

اهمیت زراعی کشت کلزا چیست:

تحقیقات داخلی و خارجی و همچنین تجربیات کشاورزان کلزا در دو دهه اخیر نشان داده است که زراعت این محصول در تناوب با غلات و برخی از محصولات دیگر علاوه بر کاهش جمعیت علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها، باعث بهبود حاصل خیزی خاک و افزایش و پایداری عملکرد کشت‌های بعدی نظیر گندم، پنبه و ذرت می‌شود.

کشت کلزا از نظر اقتصادی چه اهمیتی دارد:

کلزا گیاهی زراعی است که 44 تا 47 درصد روغن خوراکی بسیار مرغوب از دانه آن استخراج می‌گردد که به دلیل دارابودن اسیدهای چرب غیراشباع و میزان کم اسیدهای چرب اشباع، از مرغوب‌ترین روغن‌های خوراکی محسوب می‌شود. کنجاله کلزا نیز با دارا بودن 30 تا 35 درصد پروتئین، می‌تواند در خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی کشت کلزا در پاییز و نیاز آبی کم آن نسبت به محصولات تابستانه و همچنین عملکرد بالای ارقام هیبرید و با توجه‌ به خرید تضمینی محصول کلزا توسط دولت، می‌تواند نقش مهمی در کاهش هزینه‌های کشاورزان و افزایش درآمد آن‌ها باشد.

باتوجه‌ به میزان بالای واردات روغن خوراکی جهت تأمین نیاز غذایی کشور، کشت کلزا می‌تواند نقش مؤثری در کاهش وابستگی کشور به واردات روغن‌های خوراکی و دانه‌های روغنی داشته باشد.

کشت ارقام هیبرید کلزا نسبت به ارقام معمولی چه مزیت هایی دارد:

ارقام هیبرید کلزا مزیت‌های بسیاری نسبت به ارقام آزادگرده‌افشان (OP) دارند و این موضوع باعث شده است بسیاری از سطوح کشت کلزا به ارقام هیبرید اختصاص یابد. استقبال متخصصان و کشاورزان ارقام هیبرید به عملکرد بالاتر آن‌ها نسبت به ارقام آزادگرده‌ افشان، یکنواختی در رسیدگی خورجین‌ها، مقاومت به ورس، مقاومت به سرما و جوانه‌زنی سریع و یکنواخت بذور می‌گردد.

برای کشت کلزا چه برنامه غذایی مناسب است:

قبل از کاشت: اوره، سولفات پتاسیم، سوپر فسفات تریپل

زمان کاشت (بذر مال): اسید هیومیک مایع

پس از پایان دوره سرما (پس از پایان رزت) و قبل از ساقه دهی: اسید هیومیک، کلات ریزمغذی میکس،NPK 30-10-10

اواخر ساقه دهی و قبل از گلدهی: NPK 30-10-10

پس از گلدهی و آغاز تشکیل خورجین‌ها: سولفات پتاسیم

 

نکات مهم کاشت، داشت و برداشت کلزا

 

کاشت کلزا چگونه انجام میشود:

ازآنجایی‌ که بذر کلزا ریز می‌باشد، تهیه بستر کاشت مناسب جهت سبزشدن یکنواخت و ایجاد تراکم بوته کافی از اقدامات اولیه حصول عملکرد بالا می‌باشد.

لذا برای تهیه بستر مناسب کاشت و همچنین کشت صحیح رعایت شرایط زیر ضروری است:

- شخم زمین توسط گاوآهن برگردان دار و سپس دیسک و ماله کشیدن زمین جهت خردشدن کلوخ‌ها و بقایای محصول قبلی و همچنین یکنواختی خاک مزرعه

- پخش کودهای نیتروژنه، فسفره و پتاسه موردنیاز به‌صورت یکنواخت در سطح مزرعه و اختلاط آن‌ها با خاک توسط دیسک سبک یا هم‌زمان با دستگاه بذرکار

- کشت بذر کلزا در عمق 2-1 سانتی‌متر خاک جهت افزایش یکنواختی سطح سبز مزرعه و افزایش سرعت رشد بوته

داشت:

آبیاری کلزا چگونه باید انجام شود:

تعداد دفعات آبیاری بسته به نزولات جوی و شرایط بارندگی و خاک مزرعه معمولاً 3-2 مرتبه در پاییز و 3-2 مرتبه در مراحل ساقه دهی، گلدهی و پرشدن دانه می‌باشد.

تغذیه گیاه کلزا چگونه انجام میشود:

جهت تأمین نیاز غذایی گیاه کلزا در طول دوره رشد و نمو آن مصرف عناصری همچون نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گوگرد، منیزیم، آهن، روی و منگنز لازم و ضروری می‌باشد. این دستورالعمل کلی بوده و بهترین توصیه تغذیه‌ای بر مبنای آزمون تجزیه خاک و توصیه مؤسسات تحقیقات می‌باشد.

- مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز:از آفات و بیماری‌های مهم کلزا که در اغلب مناطق مشاهده می‌شوند می‌توان به آفت شته مومی کلزا و بیماری‌های قارچی فوما و اسکلروتینیا اشاره نمود.

همچنین خردل وحشی، تربچه وحشی، شلمی، یولاف وحشی و خونی و از علف‌های هرز مهم مزارع کلزا هستند که می‌توان با استفاده از سموم شیمیایی آن‌ها را کنترل نمود.

برداشت کلزا در چه زمانی و چگونه انچام میشود:

در برداشت مستقیم، وقتی 90-85 درصد دانه‌های غلاف‌های ساقه اصلی و شاخه‌های اولیه به رنگ قهوه‌ای روشن یا تیره متمایل شدند، می‌توان محصول را با کمباین برداشت نمود.

در این حالت، تنظیمات کمباین باید به‌درستی انجام شود. هد کمباین تا حد ممکن در بالاترین سطح قرار گیرد، به‌طوری‌که غلاف‌های کلزا را از پشت به داخل کمباین هدایت کند. سرعت هد تقریباً 15 درصد بیشتر از سرعت حرکت کمباین باشد. همچنین ارتفاع هلیس از کف پلات فرم 20-12 میلی‌متر و فواصل در طرفین کاملاً یکسان باشد. دور استوانه کوبنده نیز 620-580 دور در دقیقه تنظیم گردد.

وزن کیسه 10 کیلو گرم